Lurer du på hva tyverialarm koster? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen på tyverialarm, inkludert hvilke type alarmer du kan velge mellom, hva du må vite om ulike alarmpakker, hva som er inkludert i prisen, hva som skiller alarmer med og uten abonnement, og mye mer. Les vår guide, så unngår du å betale for mye!
Er du klar for å installere alarm og ønsker å få tilbud fra alarmselskaper? Da kan du klikke deg videre rett nedenfor, så blir du kontaktet av opptil tre alarmselskaper med deres beste tilbud.
Mange er redd for å oppleve innbrudd eller ran i egen bolig, og ønsker derfor å installere en tyverialarm. Det er kanskje vanlig å forestille seg at en tyverialarm kun vil bli aktivert når noen bryter seg inn i en bolig. I dag er teknologien så avansert at et alarmsystem gjerne kommer med mange ulike funksjoner. Dagens alarmer kan varsle om både inntrengere, røykutvikling, brann, oversvømmelse og mye mer. Det kan derfor være lurt å gjøre litt forarbeid dersom man ønsker å anskaffe en tyverialarm, så man enten får alle de funksjonene man ønsker, eller eventuelt ikke ender opp med å bestille tjenester man ikke trenger.
Det er også greit å vite at man kan installere alarmer med eller uten abonnement. Det innebærer at man enten styrer alarmen helt på egenhånd, eller så kan man være koblet til en alarmsentral som følger opp dersom alarmen blir aktivert.
En tyverialarm, ofte også kalt boligalarm eller innbruddsalarm, er hovedsakelig et alarmsystem som monteres i boligen for å varsle dersom det blir gjort innbrudd eller det oppstår andre uønskede hendelser i eller ved boligen. En av de vanligste årsakene til at man ønsker å installere en alarm, er frykten for innbrudd. Det blir ofte løftet frem at studier viser at innbruddsalarm reduserer risikoen for innbrudd, ved at det virker avskrekkende for innbruddstyver. Resultatet av å installere en alarm kan derfor være at man oppdager, eller avverge at innbrudd skjer.
Ny og mer tilgjengelig teknologi har, som nevnt lengre opp, gjort at det i dag er vanlig å installere alarmer som har mange andre funksjoner i tillegg til å sikre boligen mot innbrudd. Brann- og røykvarsler er for eksempel vanlig utstyr for en standard boligalarm. De fleste boligalarmene på markedet har mange av de samme grunnleggende funksjonene, men dersom man er ekstra bekymret for innbrudd, kan man selvfølgelig se etter en alarm som er spesielt tilpasset for å avdekke innbruddsforsøk.
Et godt sted å begynne hvis man vurderer å anskaffe boligalarm, er å kontakte flere ulike leverandører for å høre hva de har å tilby. Man bør være klar over at det tilbys alarmer med og uten abonnement. Hvis man anskaffer en alarm uten abonnement, kjøper og eier man selv det tekniske utstyret, og man er ansvarlig for å installere, bruke og vedlikeholde alarmen.
Å kjøpe en alarm med abonnement vil si at man blir kunde hos et alarmselskap, og abonnerer på en alarmtjeneste. Selskapet vil som regel montere alarmen i boligen, og deretter er den koblet til en alarmsentral som gjør at ansatte i selskapet får beskjed dersom alarmen går. Det innebærer i mange tilfeller at det er selskapet som eier det tekniske utstyret, men det er også de som er ansvarlig for at det er i orden, og at nødvendige tiltak blir satt i gang hvis alarmen går.
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
Dersom man ønsker en alarm uten abonnement, finnes det en rekke ulike alternativer å velge mellom. Man kan finne alarmer i alle prisklasser, men vil man ha en standard boligalarm, med flere ulike funksjoner og teknisk utstyr av relativt god kvalitet, må man regne med å betale opp mot 10.000 kroner. Dersom man ikke er veldig teknisk anlagt, kan det være lurt å ansette en håndverker til å installere alarmen, og man må også regne med sporadiske utgifter for vedlikehold.
Når det gjelder alarm med abonnement er den vanlige praksisen at man betaler en startpris når man inngår en avtale med en leverandør, og deretter vil man betale en fast månedsavgift så lenge man er kunde. Månedsprisen er avhengig av hvilke tjenester man ønsker å inkludere i avtalen. Det er mange ulike tilbud og leverandører av boligalarmer med abonnement, og det er dessverre ikke alltid mulig å finne priser eller betingelser på leverandørenes hjemmesider.
Dersom man vurderer å installere en tyverialarm med abonnement, er den beste løsningen å sette seg inn i hvilke funksjoner man ønsker, og deretter kontakte flere selskap for å få tilsendt tilbud. Det er også mulig å benytte seg av anbudstjenester på nettet som gjør at man kan få tilsendt tilbud fra flere leverandører samtidig. Du kan for eksempel benytte deg av vår gratis og uforpliktende anbudstjeneste her på Boligsmart.
De fleste leverandørene av alarm med abonnement tilbyr en standard alarmpakke med utstyr og tjenester som passer for de fleste boliger. Dersom man ønsker noe utover dette, kan man som regel bestille det i tillegg. Prisen for en alarm med abonnement er avhengig av hvilket utstyr man velger og hvor mange funksjoner som skal inkluderes i avtalen. En veiledende prisantydning tilsier at en standardpakke som dekker en normal bolig koster mellom 0 og 3.000 kroner for installasjon og ca. 500 kroner per måned.
En standardpakke kan inneholde følgende komponenter, men innholdet kan selvfølgelig variere fra leverandør til leverandør:
Selv om man kun ønsker en standard alarmpakke, er det dessverre vanskelig å få en enkel oversikt over prisene for boligalarmer med abonnement. Leverandører oppgir sjelden priser på nett, så man må selv ta kontakt for å få tilsendt tilbud. Dette gjør det vanskelig å sammenligne priser, noe bransjen også har fått kritikk for tidligere. En av grunnene til at det kan være vanskelig å oppgi en pris, er fordi leverandørene justerer prisen ut i fra individuelle forhold.
Faktorer som kan være med å påvirke prisen kan være:
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
Hvis man synes det å installere en alarm med abonnement utgjør en alt for inngripende utgift, kan man prøve å redusere kostnaden på følgende måter:
Det finnes flere ulike selskaper som leverer og drifter alarmer med abonnement i Norge, men de største leverandørene av boligalarmer i Norge er Verisure og Sector Alarm.
Det blir ofte utført tester og sammenligninger av boligalarmer, men tjenestene de tilbyr kan endre seg raskt. Det er derfor litt risikabelt å legge slike tester til grunn når man bestemmer seg for hvilket selskap man skal satse på. I tillegg utvikler teknologien seg raskt, og nye tilbud kan oppstå i løpet av kort tid. Man må derfor forsikre seg om at man har oppdatert informasjon om leverandøren før man bestemmer seg.
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
Det er ikke lovpålagt å skaffe seg en tyverialarm. Det er til og med delte meninger om det i det hele tatt har noen effekt å installere en avansert alarm i hjemmet sitt, men ved å installere en alarm har man i hvert fall gjort det man kan for å unngå innbrudd. I dag er boligalarmen også mye mer enn en tyverialarm, så det finnes flere grunner til å vurdere å installere en alarm.
Det finnes flere måter å tenke over om en boligalarm er verdt prisen. Man kan for eksempel regne ut totalkostnaden per år, og dele det på antall dager i året. Da ser man hvor mye man betaler per dag for å ha en fungerende alarm i huset. Mange alarmselskap prøver også å overbevise kunder om å inngå avtaler ved å sammenligne kostnaden ved et innbrudd med prisen for en alarm. Dette er jo et hypotetisk regnestykke, da det i utgangspunktet er høyst usannsynlig at man kommer til å oppleve et innbrudd selv om man ikke har alarm. Det kan kanskje være mer aktuelt å spørre seg hva man er villig til å betale for å bekymre seg mindre over innbrudd og andre farer. En av årsakene til at mange ønsker å installere en alarm, er jo nettopp fordi det gir økt trygghetsfølelse.
Til syvende og sist er den eneste måten å finne ut om man skal installere en alarm eller ikke å regne ut totalkostnaden for alarmen, og deretter vurdere om dette er noe man har, eller ønsker å ta seg, råd til.
Gjør smarte boligvalg