Lurer du på hvor mye en varmepumpe fra Toshiba koster? I denne artikkelen forteller vi deg alt du trenger å vite om prisen på varmepumper fra Toshiba, inkludert prisfaktorer, populære Toshiba-modeller, informasjon om andre populære produsenter og mye mer. Les vår guide, så unngår du å betale for mye når du skal velge varmepumpe.
Toshiba er ikke bare et av de mest kjente merkevarene i Japan. Som elektronikkprodusent er Toshiba anerkjent over hele verden for sine produkter. Toshibas historie kan spores helt tilbake til 1875 da det ble produsert utstyr til telegrafi. I dag er de imidlertid også en av de mest populære produsentene av varmepumper og har lang erfaring med å både produsere, selge og utvikle ny teknologi til varmepumper. Toshiba har et stort utvalg varmepumper og de har egne serier med varmepumper som er særlig tilpasset nordiske forhold, og som er testet under nordiske forhold både i Norge og i Finland. Totalt har Toshiba rundt 200.000 ansatte over hele verden, og deres årlig omsetning på rundt 460 milliarder kroner sier noe om hvor populære Toshiba er på verdensbasis.
En av grunnene til at Toshiba er en stor aktør på markedet for varmepumper, er at de var først ute med mye av teknologien i varmepumper slik vi kjenner dem i dag. Blant mange andre viktig oppfinnelser, var Toshiba først ute med split-systemet som i dag brukes i alle varmepumper med luft-til-luft teknologi. Split-systemet involverer en lukket kjølekrets forbundet med både en inne- og utedel. I 1935 fant Toshiba opp den hermetiske kompressoren som brukes i kjøleskap, men som også har mange likhetstrekk med den teknologien som brukes i moderne varmepumper nå til dags. Dessuten står Toshiba bak inverter-teknologien med trinnløs kompressor da de utviklet denne i 1981. Denne inverter-teknologien gjør at varmepumper blir mer holdbare over tid og fungerer bedre. Toshibas nyvinninger har opp igjennom belønnet dem med flere priser innen teknologi og miljø.
I motsetning til mange andre produsenter av varmepumper, produserer Toshiba kun såkalte luft-til-luft varmepumper. Andre varmepumper bruker luft-til-vann eller vann-til-væske teknologi, men disse krever et system for vannbåren varme i huset. I Norge er luft-til-luft varmepumper langt mer populære og de er også mye rimeligere sammenlignet med luft-til-vann eller væske-til-vann varmepumper. Det at Toshiba kun produserer luft-til-luft varmepumper bidrar dessuten til at de kan optimalisere disse varmepumpene i enda større grad uten et for bredt fokus.
Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.
Toshiba produserer kun luft-til-luft varmepumper og du finner derfor ikke svært dyre varmepumper i 100.000 kroners-klassen hos Toshiba. Varmepumper som bruker luft-til-luft teknologi koster vanligvis et sted mellom 10.000 og 30.000 kroner og de aller fleste av Toshbias varmepumper vil ligge mellom dette prisspennet. Varmepumper som bruker luft-til-vann eller væske-til-vann teknologi er som regel betraktelig dyrere da disse er avhengige av et system for vannbåren varme for å varme opp huset, og derfor koster de vanligvis fra 60.000 til godt over 150.000 kroner. Toshiba har imidlertid et stort utvalg varmepumper og du vil sannsynligvis finne varmepumper innenfor hele spekteret mellom 10.000 og 30.000 kroner.
Når du skal kjøpe varmepumpe må du imidlertid være klar over at prisen på selve varmepumpen ikke er den eneste faktoren som avgjør hvor kostbart det å eie varmepumpe er i det lange løp. Som regel velger folk å bytte til bruk av varmepumpe nettopp for å kunne spare på utgifter til oppvarming i et lengre perspektiv. En varmepumpe varmer opp hjemmet såpass mye mer kostnadseffektivt sammenlignet med tradisjonelle former for oppvarming, at prisen på selve varmepumpen ofte er spart inn i løpet av 3 til 6 år med lavere utgifter. Derfor må du, i tillegg til å vurdere prisen på selve varmepumpen, også vurdere hvor kostnadseffektiv pumpen er. Hvis du lager et regnestykke som både inkluderer prisen på varmepumpen og hvor mye du sparer i løpet av en tiårs periode, kan det godt hende du kommer bedre ut økonomisk av å kjøpe en kostnadseffektiv varmepumpe til 25.000 kroner, sammenlignet med en mindre effektiv varmepumpe til 15.000 kroner.
Vanligvis kommer prisen på installering av varmepumpen som et tillegg til prisen på selve varmepumpen. Dette er viktig å være oppmerksom på fordi det som regel koster mellom 5.000 og 6.000 kroner å installere en varmepumpe. Dette kan også bli noe dyrere dersom du har flere innedeler du skal installere, hvis montøren har lang kjørevei til der du bor eller hvis du trenger noe ekstrautstyr. Man kan heller ikke installere en varmepumpe selv, da dette må gjøres av fagfolk. Imidlertid anbefales det å benytte seg av gratis befaring når du skal kjøpe, eller hvis du bare vurderer å kjøpe varmepumpe. Både Toshiba og flere andre leverandører tilbyr gratis befaring, og det kan være lurt å få flere ulike leverandører på befaring for å sammenligne tilbudene. På den måten kan du også få gode tips om hvilken varmepumpe som passer til dine behov, og hvilke varmepumper som vil spare deg for mest penger i det lange løp.
Toshibas varmepumper kan koste alt fra rundt 10.000 kroner og helt opp mot 30.000 kroner. Men hva avgjør om prisen på en spesifikk varmepumpe ligger i det nedre prissjiktet eller nærmere 40.000 kroner? Her er det flere faktorer som spiller inn. Nedenfor skal vi se på noen av de viktigste prisfaktorene på Toshibas varmepumper:
Effektivitet: Dette er trolig den aller viktigste prisfaktoren på varmepumper. Aller helst ønsker du en varmepumpe som er i stand til å varme opp hjemmet ved å bruke lite energi, altså at den er energieffektiv. Samtidig er det en fordel om varmepumpen er i stand til å gi god varmeeffekt, altså at den effektivt gir god varme raskt nok. Hvis du bor i de kaldeste strøkene i Norge, er det dessuten viktig at varmepumpen fungerer optimalt selv på de kaldeste vinterkveldene. Som regel oppgir produsentene, inkludert Toshiba, i hvilke temperaturer pumpen er testet. Toshiba tester varmepumper i Norge og Finland for de pumpene som er tilpasset nordiske forhold. Når det gjelder energieffektiviteten må du se på det som heter SCOP-verdi (Seasonal Coefficient of Performance). Jo høyere SCOP-verdi på varmepumpen, desto mer energieffektiv er den, og desto mer penger kan du spare i det lange løp.
Funksjoner: Varmepumper kommer med stadig nye funksjoner. Noen er mer nyttige enn andre, og det er viktig at du her tenker på hva du faktisk har bruk for. En særlig nyttig funksjon for mange er at varmepumpen kan styres gjennom app på mobiltelefonen. Dette kan være praktisk både når du sitter hjemme i sofaen eller hvis du ønsker å varme opp huset eller hytta i god tid før du ankommer. Mange varmepumper har sofistiskerte luftfiltreringssytemer som er ment til å rense luften og fjerne allergener og andre uønskede ting som måtte finnes i lufta. I tillegg finner du varmepumper med sensorer som er i stand til å tilpasse seg ønsket temperatur avhengig av om det er mennesker tilstede eller ikke. Det finnes mange flere "fancy" funksjoner og flere vil komme i fremtiden. Den type funksjoner kan være med på å drive prisen oppover, men det er alltid lurt å vurdere hvorvidt du faktisk har bruk for dem.
Støy: For mange er varmepumpens støynivå en viktig faktor. Lager den for mye lyd, kan varmepumpen fort bli irriterende i lengden. Derfor oppgir Toshiba alltid støynivå på de ulike varmepumpene, og de med lavest desibelnivå er koster naturlig nok litt mer enn de som lager mer lyd. Det er imidlertid ikke sikkert du trenger å kjøpe den aller mest stillegående varmepumpen hvis du kan plassere varmepumpen på et sted hvor den ikke er til sjenanse.
Utseende: Legger produsenten inn mye arbeid i å lage en særlig pen varmepumpe, så kan det også være med å drive opp prisen. Dette er smak og behag, selv om mange foretrekker en varmepumpe som er minimalistisk og som ikke tar opp for mye plass i hjemmet.
Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.
Her skal vi se nærmere på et utvalg av de mest populære varmepumpene hos Toshiba, og hva de koster:
Toshiba Daiseikai 9 35: Toshiba Daiseikai 9 35 er Toshibas toppmodell. Dette er en særdeles energieffektiv varmepumpe med en SCOP-verdi på hele 5,1. I tillegg er den testet i temperaturer helt ned mot 30 minusgrader og avgir hele 4500 W når det er 15 minusgrader ute. Denne modellen er derfor et godt alternativ for deg som bor i særlig kalde strøk. Varmepumpen er også nokså stillegående da den avgir cirka 20 desibel når den går i stillemodus. Toshiba Daiseikai 9 35 har en rekke ulike funksjon som peismodus, nattmodus, luftrens, wifi og mye mer. Per i dag koster varmepumpen rundt 25.000 kroner.
Toshiba Shorai 35: Toshiba Shorai 35 er Toshibas bestselger. Denne varmepumpen har en SCOP-verdi på 4,6 og er derfor nokså energieffektiv. Den er også testet i temperaturer ned mot 25 minusgrader og avgir 3600 W i 15 minusgrader. Den vil derfor fungere optimalt på de aller fleste steder i Norge. Toshiba Shorai 35 er også kjent for å ha et flott design. Den er blant de minste varmepumpene på markedet og har en hvit blank finish med et moderne uttrykk. Modellen har nyttige funksjoner som peismodus, stillemodus, vedlikeholdsvarme og mye mer. Toshiba Shorai 35 koster rundt 20.000 kroner.
Toshiba Seiya Nordic 35: Er du på utkikk etter et rimeligere alternativ, kan Toshiba Seiya Nordic 35 være valget for deg. Dette er Toshibas budsjettmodell og den koster kun rundt 15.000 kroner. Modellen har en SCOP-verdi på 4,5 og er testet i temperaturer på 20 minusgrader. I 15 minusgrader avgir den 2900 W. Varmepumpen er også nokså stillegående med et desibelnivå på 21 i stillemodus. I tillegg har den nyttige funksjoner da den er wifi-kompatibel, stillemodus, automatisk oppstart, peismodus og mye mer.
Når du skal kjøpe varmepumpe kan det også lønne seg å sjekke ut flere alternativer, slik at du har mer å velge mellom. I denne seksjonen skal vi se nærmere på noen av de mest populære modellene hos tre andre produsenter av varmepumper.
Panasonic HZ er Panasonics flaggskip-modell, og ikke uten grunn. Denne modellen har en SCOP-verdi på hele 5,38 og er testet i temperaturer så lave som 35 minusgrader. Denne modellen kommer også med kjølemiddelet R32, som de fleste modellene hos Panasonic, noe som gjør varmepumpen enda mer miljøvennlig. Varmepumpen er dessuten utstyrt med nanoe X, en teknologi som skal være effektiv i å hemme bakterier, virus, allergener og lukt. Varmepumpen er stillegående og kommer med en rekke nyttige funksjoner. Denne varmepumpen koster rundt 15.000 kroner eller 18.000 kroner, avhengig av hvilken størrelse du ønsker deg.
Kirigamine Hara 6,6 er Mitsubishis bestselger. Modellen har en SCOP-verdi på 4,8 og er testet i temperaturer ned mot 25 minusgrader. Den produserer et lydnivå på cirka 21 desibel og har en rekke nyttige funksjoner som human sensor, hyper heating og doble luftspjeld som gjør det mulig å varme opp to etasjer hvis man installerer pumpen i en trappeoppgang. Kirigamine Hara 6,6 koster rundt 20.000 kroner.
Daikin Synergi+ er Daikins kraftigste varmepumpe. Denne modellen har en SCOP-verdi på 5,3 og er fabrikktestet i 25 minusgrader. Ved 25 minusgrader gir den hele 4 kW. Daikins varmepumpe produserer dessuten lite støy og har et lydnivå ned mot 19 desibel. I tillegg har den nyttige funksjoner som peisfunksjon og Daikin Flash Streamer som renser luften i hjemmet. Prisen på denne varmepumpen ligger på rundt 27.000 - 28.000 kroner.
Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.
For de aller fleste vil det være lønnsomt å investere i en varmepumpe fra Toshiba. Dette skyldes først og fremst at kostnaden for selve varmepumpen som regel spares inn i løpet av rundt 5 år. Deretter vil varmepumpen leve opptil 10 år til, og i løpet av disse årene vil du nyte godt av lavere energiforbruk og unødvendige utgifter.
Det er imidlertid lurt å ta i bruk tilbud om gratis befaring når du skal velge varmepumpe, enten fra Toshiba eller fra andre leverandører. På den måten kan du rådføre deg med fagfolk og du vil være i bedre stand til å vurdere hvilken varmepumpe som passer til ditt hus. Det kan være lurt å bestille flere gratis befaringer for å kunne sammenligne tilbud.
Overgang til varmepumpe er ikke bare bra for lommeboka di, men også for miljøet. Varmepumper er et langt mer miljøvennlig alternativ sammenlignet med andre tradisjonelle former for oppvarming. Derfor er det mulig å søke om støtte til kjøp av varmepumpe fra det statlige organet Enova. Per i dag kan du kun få støtte for væske-til-vann-varmepumpe. Fra 1. juli 2021 ble støtten til andre type varmepumper avviklet.
Gjør smarte boligvalg