Lurer du på hva en innbruddsalarm koster? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen på innbruddsalarm, inkludert hva som kan gjøre en alarm billigere, forskjellen på alarm med og uten abonnement og hvilke selskaper som er populære. Les vår guide, så unngår du å betale for mye.
Er du klar for å installere alarm og ønsker å få tilbud fra alarmselskaper? Da kan du klikke deg videre rett nedenfor, så blir du kontaktet av opptil tre alarmselskaper med deres beste tilbud.
Innbruddsalarm er noe en økende andel nordmenn unner seg. Utsiktene til økt trygghetsfølelse, lavere forsikringspremie og langt lavere sjanse for innbrudd gjør at mange legger de nødvendige pengene på bordet.
Det kan imidlertid være utfordrende å finne fram i jungelen av løsninger og tilbud som finnes på markedet. Andelen komponenter og funksjoner vokser stadig. Nye aktører kommer til. Og det finnes også to ulike betalingsmodeller som begge har sine fordeler, men som er ganske ulike i pris.
I denne artikkelen skal vi ta for oss hva som kan være med på å drive prisen opp eller ned ved kjøp av boligalarm. Artikkelen går også gjennom hva som er inkludert i ulike former for alarmtilbud. Videre får du en håndfull konkrete tips til hvordan du kan unngå å bruke mer penger enn du må, og du blir kjent med de store aktørene på markedet.
Et siste avsnitt tar for seg det som kanskje er hovedspørsmålet for mange: Er en boligalarm verdt pengene?
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
En husalarm er noe man gjerne har i mange år. Hva alarmen ender med å koste til slutt, bestemmes av mange ulike faktorer.
Den enkleste formen for innbruddsalarm kan bestå av kanskje tre-fire deler; en magnetkontakt som reagerer når en dør åpnes, en sensor som fanger opp bevegelser, en hovedenhet som kan sende alarmer til din mobil og en sirene til å skremme tyven. Slike anlegg trenger ikke å koste mer enn rundt 3.000 kroner, men blir fort små når huset er stort og vinduene mange. Trenger man flere sensorer, kryper prisen raskt oppover. Det samme gjelder hvis man vil koble til andre funksjoner som brannsikring, fuktvarsling, elektronisk dørlås eller strømstyring.
Montering av en innbruddsalarm trenger ikke å være den helt store prisfaktoren, men kan fort komme på 2.000 kroner. Hos de store alarmleverandørene har man av og til kampanjer der etablering og montering er gratis. Det er også i en del tilfeller mulig å montere selv, noe som bringer totalprisen ned. Noe som er verdt å nevne her, er at innbruddsalarmer ofte er trådløse, slik at man ikke trenger å trekke ledninger.
Den klart største prisdriveren for en innbruddsalarm, er tilkobling til en alarmstasjon. For å få slik tilkobling må man tegne abonnement hos et alarmselskap. Man betaler da for innbruddsalarmen med en fast pris per måned. I løpet av en alarms levetid kan prisen da bli ganske høy. Til gjengjeld kan man være trygg på at innbruddsalarmen alltid er i korrekt stand og at alarmer blir fulgt opp. Alternativet er en frittstående alarm som man overvåker selv. Denne modellen gir en høy investeringskostnad i starten, men er billigere på sikt.
Det er hovedsakelig to typer innbruddsalarm til salgs i Norge; alarm med abonnement og alarm uten abonnement. Hva man får for pengene, varierer kraftig mellom de to alarmtypene.
Alarm med abonnement er en type husalarm du skaffer ved å inngå avtale med et alarmselskap. Alarmselskapet hjelper deg med å finne et passende anlegg, og kobler dette til sine systemer. For dette betales en månedlig pris på noen hundre kroner. I bytte for pengene får du en garanti for at alarmen alltid fungerer, noe som sikres ved hyppige og automatiske kontroller.
Innbruddsalarmen blir dessuten koblet til en døgnåpen alarmsentral bemannet av erfarne operatører. Ved melding om innbrudd begynner sentralen straks å sjekke hva som har skjedd. Foruten å varsle deg som boligeier, kan operatørene for eksempel sjekke overvåkningsbilder fra boligen din eller lytte og snakke med personer i huset via en tale- og lytteenhet. I tilfeller der det er vanskelig å avklare hva som skjer, kan alarmsentralen sende ut vektere for å sjekke hva som har skjedd, og de kan også varsle politiet.
Ved alarm uten abonnement er det anlegget du betaler for. Et anlegg med innbrudds- og brannalarm selges gjerne i standardiserte pakker som er priset fra 3.000 kroner og oppover, avhengig av størrelsen. I pakken får du gjerne en hovedenhet, noen sensorer, en sirene og en app som kan ta imot varsler fra anlegget. Trenger man flere komponenter, må dette kjøpes i tillegg.
Noe som også må kjøpes i tillegg er et mobilabonnement. En innbruddsalarm bruker som hovedregel internett til å kommunisere, men trenger GSM-forbindelse som en sikring hvis nettforbindelsen skulle forsvinne. Et slikt mobilabonnement koster noen hundrelapper i året
Det som ikke er inkludert i en alarm uten abonnement, er tilkobling til alarmsentral og mulighet for vekterutrykning. Hvis alarmen går, går den til deg som boligeier. Du må da selv ta affære, for eksempel ved å gå gjennom huset, eller, hvis du er bortreist, få familie eller naboer til å sjekke for deg.
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
Hvis du har bestemt deg for å sikre huset ditt med en innbruddsalarm, er det flere ting du kan gjøre for å holde utgiftene nede:
Å sørge for at alarmanlegget får en passende størrelse, kan kanskje høres selvfølgelig ut. Likevel kan det være lurt å først av alt tenke gjennom for egen del hvilken grad av sikkerhet man er ute etter og hvordan en alarm kan bidra til dette. Slik slipper du å bli blendet av salgsargumenter og ende opp med mer enn du egentlig trenger.
Det er også viktig å utnytte konkurransesituasjonen i markedet der store aktører nå er i ferd med å bli utfordret av nykommere. Slå deg aldri til ro med første og beste tilbudet du får, men hent inn flere priser og spill tilbyderne opp mot hverandre. Det kan i mange tilfeller være mulig å presse prisen ned.
Et godt argument for å kjøpe alarm er at det ofte gir lavere forsikringspremie og redusert egenandel hos forsikringsselskapet. Men da må innbruddsalarmen være FG-godkjent. FG er forsikringsselskapenes felles sertifiseringsordning for alarmer og alarmsentraler. Pass på at dette er i orden før du kjøper.
De kanskje største gevinstene er likevel kanskje å kjøpe en alarm uten abonnement. I løpet av fem-seks år kan det gi en besparelse på flere tusen kroner. Ulempen er at man da selv blir ansvarlig for å vedlikeholde anlegget og står uten støtte fra en alarmsentral hvis alarmen skulle gå hjemme.
Det norske markedet for innbruddsalarm med abonnement er i Norge særlig dominert av to selskaper; Verisure og Sector Alarm.
Verisure, tidligere kjent som Securitas Direct, kaller seg Norges ledende boligalarm-leverandør med over 240.000 kunder. Selskapet er kjent for produkter av god kvalitet og har mange år på rad slått konkurrenten Sector Alarm i undersøkelsen Norsk Kundebarometer som måler kundelojalitet og kundetilfredshet. Sector Aalarm fikk dog endelig hevdet seg i konkurransen i 2021 og 2022, hvor det var de som sto som vinnerne av undersøkelsen.
Sector Alarm har også ved flere anledninger blitt kåret til det beste alarmselskapet i analyseselskapet SeeYous test av kundesentre.
Sector Alarm tilbyr i likhet med Verisure ulike former for smarthjems-funksjoner, for eksempel fjernstyrt dørlås, knyttet til sine alarmløsninger.
Felles for Verisure og Sector Alarm er at de ikke oppgir standardpriser. Undersøkelser har vist at de to aktørene likevel ligger ganske likt i pris med en månedspris på rundt 500 kroner for sikring av en vanlig rekkehusleilighet.
Verisure og Sector Alarm har fra 2019 blitt utfordret av nykommeren Homely som tilbyr et standardabonnement til en lavere pris. Hos Homely kan man også velge vekk vekterutrykning, og selve alarmanlegget kan kjøpes som en pakke i vanlig butikk.
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
Innbruddsalarm er en relativt ny innretning i norske hjem, og langt fra alle har det. Mange klarer seg med velprøvde metoder som å la lyset stå på og å få nabohjelp til å ta inn posten når de er bortreist.
Samtidig viser tester at alarm er i særklasse effektivt for å skremme vekk tyver. Det holder med alarmmerkede vinduer og dører for at ubudne gjester snur og velger et annet hus. Dette gjelder uavhengig av om alarmen er koblet til en sentral eller ikke.
Hvorvidt en innbruddsalarm er verdt prisen blir til syvende og sist et individuelt spørsmål. Enhver må gå gjennom hvilke verdier de sitter på og hvor stor faren for innbrudd kan være. Her er det forskjell mellom ulike nabolag. Kanskje skal også et personlig behov for å føle seg trygg, tillegges vekt. Dette må så holdes opp mot de potensielle utgiftene. Her har man også ulike nivåer man kan legge seg på.
Til sammen kan det hele bli et ganske komplisert regnestykke, men likevel en utregning man kan ha mye igjen for å bruke tid på.
Gjør smarte boligvalg