Vil du vite mer om boligalarm fra Verisure og Sector Alarm? I denne guiden forteller vi deg nøyaktig hva du må vite om boligalarmer fra Verisure og Sector Alarm, inkludert priser, hva som inngår i et abonnement, hva du må tenke på før du skaffe deg alarm, hvorvidt det er nødvendig å ha boligalarm, og mye mer. Følg våre råd og unngå de vanligste feilene.
Er du klar for å installere alarm og ønsker å få tilbud fra alarmselskaper? Da kan du klikke deg videre rett nedenfor, så blir du kontaktet av opptil tre alarmselskaper med deres beste tilbud.
Det blir stadig mer vanlig å installere en boligalarm i hjemmet. En alarm kan gi økt trygghetsfølelse, både fordi man kan bli varslet dersom det oppstår en situasjon i huset, og fordi man har gjort det man kan for å beskytte både hjem og familie. De fleste som skaffer seg en boligalarm ønsker kanskje å beskytte huset mot tyver, men dagens alarmer har også mange flere funksjoner i tillegg til innbruddsalarm. I takt med at teknologien utvikler seg blir også boligalarmen mer avansert. I dag finnes det mange ulike alternativer på markedet, og det kan være vanskelig å vite hva man skal se etter.
De fleste boligalarmene kan varsle eieren dersom det oppstår uønskede situasjoner i eller ved boligen, som for eksempel røyk og/eller brann, og noen kan også registrere fukt og vannskader. De fleste alarmene består av et panel som styrer anlegget, og et antall sensorer som registrerer uregelmessigheter. I tillegg til dette kan man inkludere ulike funksjoner, som videoovervåkning, panikkalarm, sirener med mer. Mange av dagens alarmer lar huseier ha kontroll over boligen via mobilen, og man har derfor god oversikt over hvordan det står til med boligen når man er borte på jobb eller ferie.
Man kan kjøpe utstyret på egenhånd, men det er også mulig å bli kunde hos et alarmselskap. Dersom man ønsker lite ansvar, men høy grad av sikkerhet, er løsningen å kjøpe en alarm med abonnement fra et alarmselskap. Et godt sted å begynne hvis man vurderer å anskaffe boligalarm, er å kontakte de største leverandørene først for å høre hva de har å tilby. Sector Alarm og Verisure er markedsledende i Norge når det gjelder boligalarm med abonnement.
Å kjøpe en alarm med abonnement vil si at man blir kunde hos et alarmselskap, og abonnerer på en alarmtjeneste. Selskapet vil som regel montere alarmen i boligen, og deretter er den koblet til en alarmsentral som gjør at ansatte i selskapet får beskjed dersom alarmen går. Det innebærer at det er selskapet som eier det tekniske utstyret, men det er også de som er ansvarlig for at det er i orden, og at nødvendige tiltak blir satt i gang hvis alarmen går.
Det er selvfølgelig mulig å kjøpe en alarm uten abonnement også. Da kjøper og eier man selv det tekniske utstyret, og man er ansvarlig for å installere, bruke og vedlikeholde alarmen.
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
Å installere alarm med abonnement kan være en kostbar investering. Det er derfor lurt å undersøke både pris og funksjoner fra ulike leverandører før man bestemmer seg. To av de største leverandørene av boligalarmer i Norge er Verisure og Sector Alarm.
Sector Alarm er et av de raskest voksende alarmselskapene i Norge. Selskapet ble etablert i 1995, og er en av de ledende alarmleverandørene i Norge. De har hovedkontor i Norge, men de opererer også i flere andre land i Europa. Til sammen har de over 600.000 kunder, og de tilbyr en rekke ulike alarmprodukter, både til private boliger og bedrifter. Sector Alarm tilbyr trygghetsgaranti til sine kunder.
Verisure tilbyr produkter og tjenester innen boligalarm og hjemmeautomatisering. Selskapet ble grunnlagt i Malmø i 1988 under navnet Securitas Direct, men byttet navn i 2014 til Verisure. Verisure har over 240.000 kunder i Norge, og oppgir selv å ha 4 millioner kunder på verdensbasis. I tillegg til å drifte sine egne systemer håndterer Verisure også signaler fra alarmsystemer fra oppkjøpte selskaper som Falck, Hafslund og Noralarm.
Det blir ofte utført tester og sammenligninger av boligalarmer, men tjenestene de tilbyr kan endre seg raskt. Det er derfor litt risikabelt å legge slike tester til grunn når man bestemmer seg for hvilket selskap man skal satse på. I tillegg utvikler teknologien seg raskt, og nye tilbud kan oppstå i løpet av kort tid. Man må derfor forsikre seg om at man har oppdatert informasjon om leverandøren før man bestemmer seg.
Både Sector Alarm og Verisure tilbyr boligalarm med abonnement til sine kunder. Det innebærer at man bestiller både utstyret og tjenester fra selskapet. En montør vil komme og installere alarmen, og deretter betaler man en månedspris for de tjenestene som er inkludert i avtalen man har inngått. Selskapene tilbyr en basispakke med utstyr og abonnement, men man kan også bestille tilleggsutstyr og/eller -tjenester utover dette. Dersom man ønsker en tilleggstjeneste, vil man som regel betale en engangssum ved bestilling, og deretter litt ekstra hver måned. Når man har en alarm med abonnement vil alarmen være koblet til en døgnbemannet alarmstasjon. Dersom alarmen blir aktivert, vil en operatør registrere dette og håndtere situasjonen etter behov.
Det er ikke lovpålagt å skaffe seg en boligalarm, men mange føler økt trygghetsfølelse av å vite at boligen blir passet på av både alarm og alarmsentral. Fordi dagens alarmer er gode, vil man i mange tilfeller få billigere hus- og innboforsikring dersom man har installert en fungerende FS-godkjent alarm. At alarmen er FS-godkjent innebærer at den er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd. Det er dermed litt penger å spare på å velge en anerkjent alarm og/eller leverandør. Når der er sagt er det også verdt å nevne at installering av alarm og abonnement på alarmtjeneste kan for bli en betydelig utgift. Det er derfor viktig å regne ut totalkostnaden før man signerer en avtale, så man er sikker på at man har råd til å betale for tjenesten.
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
Både Verisure og Sector Alarm er store og pålitelige selskap som har levert alarmtjenester til private og bedrifter i mange år. Begge tilbyr en grunnpakke med mye av det samme utstyret og tjenestene inkludert, men det er også mulig å bestille tilleggstjenester dersom det er noe man savner i grunnpakken.
Noe av det begge leverandørene tilbyr er blant annet:
Det kan dessverre være vanskelig å få oversikt over prisene for boligalarmer. Leverandører oppgir sjelden priser på nett, så man må selv ta kontakt for å få tilsendt tilbud. Årsaken til at de færreste ønsker å oppgi prislister til sine kunder mener leverandørene selv er fordi de ønsker å ha mulighet til å kunne tilpasse alarmsystemet og prisen til kunden. Andre har hevdet at det foregår et prissamarbeid mellom de store aktørene, og at det aktivt jobbes for å gjøre det vanskelig å sammenligne ulike aktører. Uansett hva sannheten er, man må gjøre litt forarbeid for å finne det beste tilbudet på boligalarm.
Dersom man ønsker å installere en alarm med abonnement, er det vanligvis en startpris som dekker oppstart og installering, og deretter følger en månedsavgift som er avhengig av hvilke tjenester man har avtalt å inkludere. Markedet for boligalarmer er preget av konkurranse mellom noen få leverandører, så det er ofte rom for å forhandle litt om prisen. Vær oppmerksom på at noen avtaler kan ha bindingstid eller oppsigelsestid.
Det er ikke uvanlig at leverandørene tilbyr kampanjer med diverse avslag, for eksempel gratis installering eller oppstart. Har man allerede en avtale kan man gjerne kontakte leverandøren og høre om man kan gå over på en billigere avtale. Det har også vært registrert tilfeller der kunder som har sagt opp en alarmavtale blir kontaktet av sin leverandør med en ny og billigere avtale. Det er derfor lurt å følge litt med på markedet selv om man allerede har signert en avtale.
Dersom man ønsker å anskaffe en boligalarm med abonnement, er det første man må gjøre å finne ut hvilket selskap man ønsker å være kunde hos. Det kan være en god idé å kontakte flere selskap for å få en oversikt over hvilke tilbud som finnes på markedet. Det er også mulig å benytte seg av en anbudstjeneste på internett, hvor man kan bestille tilbud fra flere leverandører samtidig. Vår tjeneste her på Boligsmart er et eksempel på en slik anbudstjeneste - i tillegg er den både gratis og uforpliktende. Når man har bestemt seg for en leverandør, kan man gå videre. Vanlige steg i prosessen kan være:
For å få tilbud på alarm uten å benytte seg av en anbudstjeneste, må man sende en prisforespørsel til selskapet. Man blir deretter kontaktet av en selger, eller en annen representant, med tilbud om en avtale basert på den informasjonen man har sendt inn. Det er sterk konkurranse mellom alarmleverandørene, så det er som regel mulig å forhandle om den opprinnelige prisen selgeren kommer med. Vi i Boligsmart henter inn tre tilbud for deg, slik at du kan gjøre et valg basert på disse tilbudene.
Man kan ta direkte kontakt med alarmselskapene over telefon, men noen alarmselskap har også avtaler med butikker eller andre utsalgssteder hvor man kan få direkte kontakt med en selger.
I noen tilfeller kan det være behov for en befaring før man får pristilbud på alarm. I de fleste tilfeller vil det ikke være nødvendig med befaring, og man kan derfor inngå en avtale uten at noen har foretatt et slikt hjemmebesøk. Det kan selvfølgelig være nyttig at en fagperson kommer og ser på boligen før avtalen blir inngått og alarmen blir installert, men man bør være oppmerksom på at dette også blir brukt som en mulighet for selskapet å selge flere tjenester og mer utstyr til kunden.
Når avtalen er inngått, vil det komme en montør og installere utstyret. Det kan være noe ventetid mellom første kontakt og til alarmen er i full drift. Ventetiden er avhengig av hvor man bor i landet, og om det er noen montører tilgjengelig i den perioden man ønsker å installere alarmen.
Det forekommer vanligvis en startpris for oppstart og installasjon, og etter at alarmen er montert betaler man en fast månedsavgift. Når man mottar avtalen bør man undersøke om det er bindingstid eller oppsigelsestid.
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
Når man leser om ulike former for boligalarmer, kommer man ofte over begrep som smart teknologi eller andre smarte ting. Hva innebærer det at teknologien er smart? Enkelt forklart handler det om at ting kan kommunisere med hverandre, som regel via en internettforbindelse eller annen type trådløs tilkobling. Når man åpner eller låser ytterdøren via en mobilapp, er det snakk om smart teknologi.
Leverandørene av boligalarmer presenterer smarte løsninger som en del av alarmpakken, men dette er teknologi som blir stadig mer tilgjengelig også fra andre leverandører. Når det bygges nye hjem i dag kan man ofte velge å inkludere hjemmeautomatisering, som er et annet ord for smart teknologi. Hjemmeautomatisering bruker teknologi for å automatisere hverdagslige aktiviteter som å låse dørene, skru opp termostaten eller starte kaffekannen. Dersom man allerede har en form for smart teknologi hjemme, kan det være lurt å sjekke hva man har, slik at man ikke ender opp med to ulike løsninger dersom alarmsystemet kommer med tilsvarende utstyr.
Gjør smarte boligvalg