Vil du vite mer om tyverialarm? I denne guiden forteller vi deg nøyaktig hva du må vite om tyverialarm, inkludert hvilke ulike varianter som finnes, hva som påvirker prisen, hva som kjennetegner alarm med og uten abonnement, hvorvidt du trenger en tyverialarm, og mye mer. Visste du at det i dag er vanlig at tyverialarmer også inkluderer brann- og røykvarsling? Følg våre råd og unngå de vanligste feilene.
Er du klar for å installere alarm og ønsker å få tilbud fra alarmselskaper? Da kan du klikke deg videre rett nedenfor, så blir du kontaktet av opptil tre alarmselskaper med deres beste tilbud.
Mange er redd for å oppleve innbrudd eller ran i egen bolig, og ønsker derfor å installere en tyverialarm. Det er kanskje vanlig å forestille seg at en tyverialarm kun vil bli aktivert når noen bryter seg inn i en bolig. I dag er imidlertid teknologien så avansert at et alarmsystem kan gjøre mye mer enn som så. Dagens alarmer kan varsle om både inntrengere, røykutvikling, brann, oversvømmelse og mye mer.
En tyverialarm, ofte også kalt boligalarm, er per definisjon et alarmsystem som monteres i boligen for å varsle dersom det blir gjort innbrudd eller det oppstår andre uønskede hendelser i eller ved boligen. En av de vanligste årsakene til at man ønsker å installere en alarm, er altså frykten for innbrudd. Dette er også noe leverandørene fokuserer på når de prøver å selge alarmer. Det blir ofte løftet frem at studier viser at innbruddsalarm reduserer risikoen for innbrudd, ved at det virker avskrekkende for innbruddstyver. Resultatet av å installere en alarm kan derfor være at man både oppdager, eller også avverge at innbrudd faktisk skjer.
Det kan være lurt å gjøre litt forarbeid dersom man ønsker å anskaffe en tyverialarm, så kan man kanskje få flere tjenester inkludert hvis man skulle ønske det. Det er også greit å vite at man kan installere alarmer med eller uten abonnement. Det innebærer at man enten styrer alarmen helt på egenhånd, eller så kan man være koblet til en alarmsentral som følger opp dersom alarmen blir aktivert.
Ny og mer tilgjengelig teknologi har gjort at det i dag faktisk er helt vanlig å installere alarmer som har mange andre funksjoner i tillegg til å sikre boligen mot innbrudd. Brann- og røykvarsler er for eksempel vanlig utstyr for en standard boligalarm. De fleste boligalarmene på markedet har mange av de samme grunnleggende funksjonene, men dersom man er ekstra bekymret for innbrudd, kan man selvfølgelig se etter en alarm som er spesielt tilpasset for å avdekke innbruddsforsøk.
Funksjoner man kan se etter hvis man ønsker en alarm som er spesielt tilpasset innbrudd, er blant annet:
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
Det finnes mange ulike alarmer på markedet, men det første man må være klar over når man skal skaffe alarm, er at det ofte er snakk om alarm med eller uten abonnement. Når man snakker om en alarm uten abonnement mener man kun det tekniske utstyret. Dette kan man få kjøpt i elektronikkbutikker eller på internett, og det kommer alarmer i alle prisklasser. Det enkleste utstyret koster kanskje bare noen hundrelapper, men det er også mulig å finne svært avansert utstyr til flere tusen kroner. Uansett hvilken prisklasse man går for, er dette utstyr der man må organisere monteringen selv, og brukeren er også ansvarlig for drift og vedlikehold.
Alarm med abonnement innebærer at man blir kunde hos et alarmselskap hvor man abonnerer på en alarmtjeneste. Som regel vil man da inngå en avtale med en leverandør som installerer teknisk utstyr i boligen, og som deretter drifter og vedlikeholder utstyret. Prisen for tjenesten er avhengig at hva slags utstyr og hvilke tjenester man har bestilt. Det er vanlig at alarmen er koblet til en alarmsentral, og at ansatte hos alarmselskapet vil få beskjed dersom alarmen går slik at de kan sette inn nødvendig tiltak.
Dersom man ønsker en alarm uten abonnement, kan man søke etter dette på internett for å finne utstyr til den prisen man måtte ønske. Når det gjelder alarm med abonnement er det litt vanskeligere å navigere markedet. Den vanlige praksisen er at man betaler en startpris når man inngår en avtale med en leverandør, og deretter vil man betale en månedsavgift så lenge man er kunde. Månedsprisen er avhengig av hvilke tjenester man ønsker å inkludere i avtalen.
Det er mange ulike tilbud og leverandører av boligalarmer med abonnement, og det er dessverre ikke alltid mulig å finne verken priser eller betingelser på leverandørenes hjemmesider. Dersom man vurderer å installere en tyverialarm med abonnement er den beste løsningen å sette seg inn i hvilke funksjoner man ønsker, og deretter kontakte flere selskap for å få tilsendt tilbud. Det er også mulig å benytte seg av anbudstjenester på internett som gjør at man kan få tilsendt tilbud fra flere leverandører samtidig. Du kan for eksempel benytte vår gratis og uforpliktende anbudstjeneste her på Boligsmart.
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
Det er dessverre vanskelig å få en enkel oversikt over prisene for boligalarmer med abonnement. Leverandører oppgir sjelden priser på nett, så man må selv ta kontakt for å få tilsendt tilbud. Dette gjør det vanskelig å sammenligne priser, noe bransjen også har fått kritikk for tidligere. Leverandørene mener selv at årsaken til at de ikke oppgir priser er fordi de ønsker å ha mulighet til å tilpasse alarmsystemet og prisen til kunden. Det har kommet påstander om at det foregår et prissamarbeid mellom de store aktørene, og at det aktivt jobbes for å gjøre det vanskelig å sammenligne ulike aktører. Uansett hva som er årsaken til dagens praksis, er resultatet at man må gjøre litt forarbeid for å finne det beste tilbudet på boligalarm med abonnement.
Dersom man ønsker å installere en alarm med abonnement er det vanligvis en startpris som dekker oppstart og installering, og deretter følger en månedsavgift som er avhengig av hvilke tjenester man har avtalt å inkludere. Det kan være en god idé å undersøke hvilke funksjoner man trenger og vil ha, så man ikke ender opp med å betale for overflødige funksjoner. Vær oppmerksom på at noen avtaler kan ha bindingstid eller oppsigelsestid. Man bør derfor regne ut totalprisen for en lengre periode når man får tilsendt et tilbud. Markedet for boligalarmer er preget av konkurranse mellom noen få leverandører, så det er ofte rom for å forhandle litt om prisen.
De to største leverandørene på markedet er Sector Alarm og Verisure. Det kan derfor være lurt å starte med å sende de en prisforespørsel. Det finnes også flere mindre aktører som har gode priser på sine tjenester. Hvis man er bekymret for innbrudd kan det være lurt å forhøre seg om utrykningstider og bemanning av alarmsentralen, i tillegg til priser, dersom man tenker at det er avgjørende for helhetsbildet.
Det er ikke uvanlig at alarmleverandører tilbyr kampanjer med diverse avslag, for eksempel gratis installering eller oppstart. Har man allerede en avtale kan man gjerne kontakte leverandøren og høre om man kan gå over på en billigere avtale. Det har også vært registrert tilfeller der kunder som har sagt opp en alarmavtale blir kontaktet av sin leverandør med en ny og billigere avtale. Det er derfor lurt å følge litt med på markedet selv om man allerede har signert en avtale.
Det er ikke lovpålagt å skaffe seg en tyverialarm. Det er til og med delte meninger om det i det hele tatt har noen effekt å installere en avansert alarm i hjemmet sitt. Som nevnt tidligere mener alarmbransjen selv at utbredelse av boligalarm er årsaken til at det utføres stadig færre innbrudd i Norge, mens politiet mener årsaken er at det har blitt vanskeligere å omsette tyvegods. I dag er boligalarmen mye mer enn en tyverialarm, så det finnes flere grunner til å vurdere å installere en alarm. Det er uansett lurt å tenke over om man opplever at man trenger en alarm, for en alarm med abonnement kan være en betydelig utgift.
Det er greit å vite at man i mange tilfeller får billigere hus- og innboforsikring dersom man har installert en fungerende FS- godkjent alarm. At alarmen er FS-godkjent innebærer at den er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd. Det er dermed litt penger å spare på å velge en anerkjent alarm og/eller leverandør.
Andre ting å tenke over er:
Ønsker du tilbud på boligalarm? Bli kontaktet av opptil 3 alarmselskaper her.
Teknologien utvikler seg raskt, og tyverialarmene følger etter. De fleste leverandørene av alarmer kan tilby utstyr som både sikrer deg mot innbrudd og gjør hverdagen enklere. Alarmen kan inneholde mange funksjoner, inkludert innbruddsalarm, sikkerhetskameraer, dør- og vindussensorer, bevegelsessensorer, og forsterkede dørlåser. I tillegg til dette kommer funksjoner som forenkler hverdagslige aktiviteter som å låse døren, skru opp termostaten eller slå av kaffetrakteren.
Som regel er alarm og annet utstyr koblet til en mobilapp som gjør at brukeren har god kontroll på det som skjer i boligen. Alt dette gjør at man kan få god oversikt over hva som skjer i boligen, og kanskje også en enklere hverdag. Dersom man er interessert i ny teknologi er dette absolutt verdt å undersøke nærmere.
Gjør smarte boligvalg